SEMO_1090_hrách cukrový AMBROSIA
Přírodní

Hrách cukrový AMBROSIA

Cukrový hrách AMBROSIA, středně raný, keříčkovitého typu, konzumace včetně lusků.
Balení Cena Body Košík
26,- Kč + 1 b.

Cukrový hrách AMBROSIA, středně raný, keříčkovitého typu, konzumace včetně lusků.

  • lusk této středně rané odrůdy neobsahuje pergamenovou vrstvičku a je určen ke konzumaci celých lusků, vaření i k nakládání
  • zrno má světle zelenou barvu
  • vyséváme v březnu až v dubnu do hloubky 4–5 cm
  • sklízíme od června do poloviny srpna
  • vhodný pro pěstování do sponu 20x5 cm


Hrách setý
je nenáročný na půdu, nejlépe se mu daří v lehkých hlinitých půdách. Řadíme jej do 2. až 3. tratě po okopaninách, zeleninách a obilovinách. Půdu přihnojujeme podle potřeby, ideálně přírodními hnojivy TRUMF Zelenina, TRUMF Draselné hnojivo Vinasse.

Výsev hrachu provádíme brzy na jaře, nejlépe v druhé polovině března až začátkem dubna. Vyséváme na připravený pozemek do řádků vzdálených 15–30 cm, po jednotlivých zrnech 4–6 cm od sebe. Spotřeba osiva je 20–25 gramů na 1 m2. Sejeme do hloubky 5–7 cm. Po vzejití udržujeme porost v bezplevelném stavu. Ze škůdců hrachu je nejvýznamnější mšice – kyjatka hrachová, kterou při větším výskytu ničíme postřikem přípravku INPORO Proti mšicím a sviluškám koncentrát.
Sklizeň zeleného hrášku probíhá zhruba od poloviny června až do poloviny července podle ranosti vysetých odrůd. Abychom dosáhli prodloužení sklizně, je vhodné vysévat několik odrůd s odlišnou vegetační dobou. Zvlášť vhodné je využití velmi raných velkozrnných odrůd JUNOS v kombinaci s ranými odrůdami HAVEL, VLADAN a pozdní velkozrnnou odrůdou RADIM. Tím si prodloužíme sklizeň až na 4 týdny. Máme-li k dispozici pouze jednu odrůdu, můžeme použít postupného výsevu v termínech přibližně po 1–2 týdnech.

Uvedené informace mají informativní charakter. Před použitím si vždy přečtěte údaje na obalu a připojené informace o produktu.

vse
Prodej ukončen ne, ne
Zákaz prodeje ne, ne
Balení 30 g
Web plodina Hrách, Zelenina
Web Skupina produktů Skupina Semena
Ekologický ne
Chemický ne
Mechanický ne
Přírodní ano
SEMO_1090_hrách cukrový AMBROSIA
SEMO_1090_hrách cukrový AMBROSIA