Přírodní

Hrách JUNOS

Velmi raná odrůda hrachu JUNOS, velká zrna.
Balení Cena Body Košík
26,- Kč + 1 b.

Velmi raná odrůda hrachu JUNOS, velká zrna.

  • velmi raná odrůda hrachu zahradního (dřeňový)
  • porost dorůstá 70 – 80 cm výšky, lodyha je silná, pevná, list tmavý
  • lusk je dlouhý, štíhlý, prohnutý, ostře ukončený s 10 – 12 zrny
  • velkozrný - zrno je ve zralosti velké, tmavě zelené, hmotnosti 200 g


Hrách setý
je nenáročný na půdu, nejlépe se mu daří v lehkých hlinitých půdách. Řadíme jej do 2. až 3. tratě po okopaninách, zeleninách a obilovinách. Půdu přihnojujeme podle potřeby, ideálně přírodními hnojivy TRUMF Zelenina, TRUMF Draselné hnojivo Vinasse.

Výsev hrachu provádíme brzy na jaře, nejlépe v druhé polovině března až začátkem dubna. Vyséváme na připravený pozemek do řádků vzdálených 15–30 cm, po jednotlivých zrnech 4–6 cm od sebe. Spotřeba osiva je 20–25 gramů na 1 m2. Sejeme do hloubky 5–7 cm. Po vzejití udržujeme porost v bezplevelném stavu. Ze škůdců hrachu je nejvýznamnější mšice – kyjatka hrachová, kterou při větším výskytu ničíme postřikem přípravku INPORO Proti mšicím a sviluškám koncentrát.
Sklizeň zeleného hrášku probíhá zhruba od poloviny června až do poloviny července podle ranosti vysetých odrůd. Abychom dosáhli prodloužení sklizně, je vhodné vysévat několik odrůd s odlišnou vegetační dobou. Zvlášť vhodné je využití velmi raných velkozrnných odrůd JUNOS v kombinaci s ranými odrůdami HAVEL, VLADAN a pozdní velkozrnnou odrůdou RADIM. Tím si prodloužíme sklizeň až na 4 týdny. Máme-li k dispozici pouze jednu odrůdu, můžeme použít postupného výsevu v termínech přibližně po 1–2 týdnech.

Uvedené informace mají informativní charakter. Před použitím si vždy přečtěte údaje na obalu a připojené informace o produktu.

vse
Prodej ukončen ne, ne
Zákaz prodeje ne, ne
Balení 50 g
Web plodina Hrách, Zelenina
Web Skupina produktů Skupina Semena
Ekologický ne
Chemický ne
Mechanický ne
Přírodní ano