SEMO_2422_hadovka EMILIE F1
Přírodní

Okurka salátová EMILIE F1

Salátová okurka EMILIE, krátké až středně dlouhé plody, hadovka, vhodná pro skleníky, foliovníky.
Balení Cena Body Košík
71,- Kč + 3 b.

Salátová okurka EMILIE, krátké až středně dlouhé plody, hadovka, vhodná pro skleníky, foliovníky.

  • velmi raný partenokarpický hybrid okurky salátové typu „MULTIFRUIT“
  • salátová okurka "hadovka"
  • vhodný pro pěstování ve vytápěných i nevytápěných rychlírnách
  • rostlina středně vzrůstná, plod krátký až středně dlouhý
  • středně až tmavě zelený plod , lesklý, bez žebernatosti, nehořký
  • délka plodů je 20–21 cm
  • držitelka prestižního britského ocenění Award of Garden Merit - cena za zásluhy o zahradu je dlouhodobě každoročně udělovanou cenou vybraným odrůdám od britské The Royal Horticultural Society.



Okurka je plodinou první tratě. Vyžaduje záhřevné, hlinité, humózní půdy. Vzhledem k slabšímu kořenovému systému je náročná na dostatek přístupných živin a vyrovnaný vláhový režim. Vhodná předplodina je hrách, cibule, pór, fazol, řepa, košťáloviny, cukrovka a jetelotravní směsky. Nevhodné jsou brambory a jahody. Pozor na rezidua z herbicidů, zvláště triaziny a chlorsulfurony.

Výsev provádíme od poloviny dubna do 10. května. V případě časných výsevů na pole je možné použití netkané textilie, kterou mohou být okurky přikryté až do doby začátku kvetení. Předpěstování rostlin je možné. Na předpěstování sadby počítejme 3–4 týdny před požadovaným termínem výsadby. Ve skleníku udržujeme stálou teplotu vzduchu a zajišťujeme větrání. Výsadbu na záhon provádíme v polovině května. Během vegetace udržujeme porost v čistém bezplevelném stavu plečkováním a okopávkou. V případě sucha zavlažujeme, raději větší dávky vody méně často.

I přes výrazné polní rezistence je během vegetace důležitá chemická ochrana proti plísni okurkové. Choroba se projevuje světle zelenými až žlutými, žilnatinou ohraničenými skvrnami na plně vyvinutých listech. Na spodní straně skvrn se vytváří za příznivých podmínek šedofialový až šedý povlak sporangií. Počet skvrn narůstá, spojují se a zasychají, dochází k rozpadu pletiv mezi hlavními nervy. Silně postižené listy usychají a rostliny hynou. Choroba se šíří za deštivého počasí, je podporována ranními rosami.
Z hlediska komplexní ochrany mají význam všechna opatření, která zabraňují ovlhčení nebo zkracují dobu ovlhčení listu (větrání, racionální závlaha, vertikální vedení) a využívají tolerantních odrůd, spolu s rozumnou chemickou ochranou. V souladu se seznamem registrovaných prostředků na ochranu rostlin doporučujeme používat k ošetřování proti plísni okurkové přípravky v intervalech 10–14 dní, při silném infekčním tlaku 7–10 dní.

Více informací o ochraně okurek proti plísni najdete v článku ZDE.


Doporučený řez krátkoplodých hadovek - sklizeň plodů v délce 15
25 cm:

1) do 3.–4. nodu odstranit boční letorosty,

2) do 4.–5. nodu zaštipovat boční letorosty střídavě za 1. a 2. listem,

3) odstraňovat odplozené boční letorosty.

Uvedený způsob řezu je možno využít také u všech hadovek typu „MULTIFRUIT“ s plodem delším než 20 cm.



Uvedené informace mají informativní charakter. Před použitím si vždy přečtěte údaje na obalu a připojené informace o produktu.

vse
Prodej ukončen ne, ne
Zákaz prodeje ne, ne
Balení 10 semen
Web plodina Okurka, Plodová zelenina, Zelenina
Web Skupina produktů Skupina Semena
Ekologický ne
Chemický ne
Mechanický ne
Přírodní ano
SEMO_2422_hadovka EMILIE F1
SEMO_2422_hadovka EMILIE F1