Výsadba okrasných dřevin a konifer

Aktualizováno 2022-09-12 12:57:51

Pokud se rozhodnete pořídit si novou okrasnou dřevinu do zahrady, je důležité si rozmyslet, zda chcete strom nebo keř.


výsadba stromů
výsadba stromů
bohatý kořenový systém
bohatý kořenový systém

Stimulátor zakořeňování (Inporo)Je dobré zvážit, jaký prostor bude daná dřevina potřebovat v její maximální výšce a šířce.  Navíc každá dřevina má specifické nároky na péči, proto ještě před samotným pořízením je důležité  seznámit se s podmínkami pěstování dané dřeviny. Při výsadbě dřeviny je vhodné kvůli okysličení zeminy vykopat dostatečně velkou díru, několik dní před samotným umístěním stromu či keře.

Při výsadbě je vhodné použít speciální substrát určený pro výsadbu okrasných dřevin nebo konifer. Kvalitní substrát obsahuje kvalitní přírodní materiály, rašelinu a základní živiny pro první měsíc po výsadbě. Pro podporu samotného přesazování je vhodné kořeny dřevin namočit do stimulátoru zakořeňování, např. Stimulátor zakořeňování (Inporo). Obsažené přírodní huminové látky podporují tvorbu a růst kořenů.


Půdní pokrývkaHnědá netkaná textilie

Jakmile dřevinu zasadíte, je dobré, abyste použili půdní pokrývku, ideálně tkanou nebo netkanou textilii hnědé barvy. Díky zahradní textilii omezíte růstu plevelů a vysychání zeminy. Hnědá barva textilie je dobrou volbou, protože přirozeně splývá s okolím zahrady a není tolik viditelná jako černá barva textilie. Pro bezpečné a rychlé upevnění textilií je vhodné použít kotvící plastové kolíky. Jednoduchým zatlačením kolíku do zeminy textilii napnete a pevně přichytíte. Vzhled celé zahrady výrazně vylepšíte, pokud na textilii nasypete kůrový mulč.


Výživa okrasných dřevin při výsadběTrumf Okrasné rostliny (organické hnojivo)Trumf Konifery (organické hnojivo)

Pro správný růst a kondici okrasných dřevin, je volba správné výživy velmi důležitá. Na výživu je dobré myslet již od výsadby. Pokud vsazujete na podzim, nepoužívejte hnojiva s vyšším obsahem dusíku. Pokud vysazujete okrasné dřeviny na jaře nebo v létě je vhodné použít organické hnojivo, které je určené přímo pro tyto rostliny tj.Trumf Okrasné rostiny organické hnojivo nebo Trumf konifery (organické hnojivo). Tato hnojiva stačí použít pouze dvakrát za sezonu (březen až duben, červen až červenec). Hnojivo Trumf Konifery obsahuje kromě dusíku, fosforu a draslíku také hořčík, který je dobrý pro svěží zelenou barvu dřevin. Pravidelné aplikace a zálivka přináší prevenci proti předčasnému opadu jehličí.

Umístění článku

další (5)

Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.