Jak ochránit rostliny nebo předměty před poškozením, znečištěním od psů?

Aktualizováno 2022-09-08 13:03:52

Pro odpuzení psů kolem plotu, domu nebo kolem záhonů na zahradě jsou vhodné přírodní odpuzovače psů ve formě rozprašovače nebo granulátu.



ATAK Odpuzovač psů - ROZPRAŠOVAČ (500 ml/R)ATAK Odpuzovač psů rozprašovač

Obsahuje účinnou látku: Geraniol.

Jeho vůně je pro psy nepříjemná a psy tato jemná vůně velmi odpuzuje. Přípravek je určen pro použití v exteriéru a interiéru. Přípravek je založen na přírodní bázi.

Přípravek (k okamžitému použití) nastříkejte všude tam, kam nechcete, aby Váš pes chodil. Sprej aplikujte například na domovní zdi, dveře, ploty, kolem stromů, keřů, rostlin, skalek nebo záhonů. Obsažené látky účinkují velmi rychle a dlouhodobě.

Před první aplikací je nutné nejprve povrch důkladně očistit desinfekčním prostředkem (pro odstranění znečištění od psů). Několikrát zatřepejte s produktem a ze vzdálenosti 20 cm aplikujte postřik na ošetřovaný povrch.


Odpuzovač psů působí tak intenzivně, že zpravidla postačí cca 3 stříknutí, aby psy odpudil od postříkaného místa. Je vhodný pro celoroční použití.

 
Aplikace v interiérech

Obecně odpuzující účinek je v interiérech mnohem delší, než v exteriérech. Přípravek se aplikuje  1-2x. Odpuzující účinek přetrvává 2-3 týdny.


Aplikace na kryté venkovní prostory:

Obecně odpuzující účinek je v krytých venovních prostorách mnohem delší, než ve volných exteriérech. Přípravek se aplikuje nejprve každé 2-3 dny (2-3x), aby pach přípravku byl intenzivnější. Poté odpuzující účinek přetrvává 2-3 týdny.


Aplikace v exteriérech:

Obecně doba odpuzujícího účinku záleží na počasí. Přípravek se aplikuje nejprve každé 2-3 dny (2-3x), aby vůně přípravku byl intenzivnější. Poté odpuzující účinek přetrvává 1-2 týdny.


Upozornění:

Prostřednictvím obsažených aktivních složek v přípravku se mohou při aplikaci na různých površích (fasády, aj. ) objevit skvrny. Před aplikací dopručujeme vyzkoušet na méně viditelných místech. V případě výskytu skvrn je možné  mechanicky odstranit kartáčem s teplou vodou (jar + soda) nebo jiným vysoce alkalickým čističem.  Před aplikací čističe doporučujeme jej také vyzkoušet na méně viditelných místech, aby nedošlo k  nechtěnému poškození povrchu).




ATAK Odpuzovač psů - GRANULÁT (150 g)ATAK Odpuzovač psů granulát

Obsahuje účinnou látku: Eukalyptový olej Citriodora

Je vhodný jen pro exteriéry (zahrady, kolem domů, plotů, kolem záhonků, květináčů, pískovišť, apod.). Granulát tvoří rozdrcená kukuřice, která je napuštěna v přírodní účinné repelentní látce: Eukalyptový olej Citriodora, která je získaná z listů eukalyptu (blahovičníku) citroníkového.  Má velmi silný repelentní účinek. Je velmi šetrný  k životnímu prostředí, a lze jej klidně i kompostovat.

Díky praktickému otvoru, kde si otočením vršku můžete regulovat hustotu posypu, se granulát z dózy výborně sype. Také i granuláty jsou vhodné pro celoroční používání. Navíc v zimě, kdy je vyšší vlhkost, tak rozdrcená kukuřice se více nabobtná a tím se ještě více aktivuje vonná látka.


Na co nezapomenout?

Před každým použitím odpuzovačů je důležité odstranit všechny výkaly. Pokud můžete plochu vydezinfikovat (popelnici aj. pevné plochy), tím lépe.  Odpuzovače tak budou fungovat rychleji (nemusíte přestříkávat jejich zápach).


Biocidní přípravky. Používejte biocidní přípravky bezpečně. Před použitím si vždy přečtěte údaje na obalu a připojené informace o přípravku.

Umístění článku

další (3)

Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.