Jak vypudit krtka?

Aktualizováno 2022-09-08 13:15:54

Krtek je častý nezvaný host zahrad. U nás je chráněný, proto pokud se jej chcete zbavit, je nutno jej vypudit.



Pro bezpečné a účinné vypuzení je možné použít tyto odpuzovače nebo pasti:


1) ATAK Odpuzovač krtků - přírodní repelent ve formě kuliček.ATAK Odpuzovač krtků

Odpuzuje krtky ze zahrady a zároveň chrání pozemek proti krtincům. Červené kuličky uvnitř balení se zaměřují na čichové ústrojí tohoto hmyzožravce. Zápach se postupně uvolňuje a šíří se do chodeb. Krtci zápach z tohoto prostředku nesnášejí a daří se je trvale odehnat.

Používá se na ochranu nezemědělské půdy, jako například okrasné trávníky, sportovní hřiště,  golfová hřiště, atd. Pro úspěšné odpuzení krtků je důležitý postup aplikace:

Aplikace se provádí tak, že se rozhrne krtinec a vyhledá se po straně otvor do chodbičky. Poté se vsune 1 kulička do krtince a 1 kulička do chodbičky. Jako preventivní opatření, abychom se ochránili před krtky, se vsune 1 kulička ve vzdálenosti 1-2 metrů po celé délce zahradního plotu cca 15 cm do země. Vždy je potřeba nechat krtkovi únikovou možnost. Účinek trvá minimálně 3 až 6 měsíců.


2)
 ATAK Odpuzovač krtků - GeraniolATAK Odpuzovač krtků - geraniol

Jedná se o kapalný odpuzovač krtků. Vyhání krtky ze zahrady, sportovních hřišť nebo z rekreačních objektů. Obsahuje přírodní účinnou látku geraniol.  Aplikuje se velmi jednodušše.

Sejmete zeminu tvořící krtinec, odkryjete část tunelu a dovnitř nalijete cca 30 ml přípravku (ten se již neředí s vodou). Následně je nutné otvor zeminou utěsnit  tak, aby se zápach šířil dovnitř tunelů. Přípravek začíná silně působit ihned po použití a plnou účinnost dosahuje po 1-2 dnech. Při vhodných atmosférických podmínkách (malé množství deště) přípravek působí po dobu kolem 3 týdnů.

SW Past na krtky


Dalšími možnostmi, jak se zbavit krků, jsou mechanické pasti, npř. SW Past na krtky  nebo Past na hraboše  (z praxe také velmi dobře funguje)


Biocidní přípravky. Používejte biocidní přípravky bezpečně. Před použitím si vždy přečtěte údaje na obalu a připojené informace o přípravku.

Umístění článku

další (3)

Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.