Okus a ohryz stromů

Aktualizováno 2022-09-12 12:44:45

Všude tam, kde se vyskytují zajíci, divocí králíci, spárkatá zvěř nebo také domácí zvířata (kozy, hovězí dobytek, koně) je nebezpečí, že budou dřeviny vystaveny poškození okusem nebo ohryzem.


okus, ohryz stromů
okus, ohryz stromů
divoká zvěř
divoká zvěř

To zahrnuje okusování zelených částí a především kůry. Je-li kůra poškozena kolem celého kmene, záchrana stromu již není prakticky možná. Proti okusu nebo ohryzu dřevin byl dříve vhodný na natírání kmenů a větví  Aversol nebo Stop-Z. Bohužel, tyto přípravky již byly zakázány.

Pokud chcete dnes ochránit vaše rostliny nebo stromy před zajíci nebo srnkami, jedinou možností je vytvoření pachových ohradníků.

Doporučujeme pachový odpuzovač ATAK Odpuzovač divoké zvěře.ATAK Odpuzovač divoké zvěře

Jeho vůně je pro srnky, divočáky, zajíce a další divokou zvěř velmi nepříjemná a zvěř tato vůně velmi odpuzuje. Potlačuje nechtěný okus, ohryz nebo jiné škody způsobené divokou zvěří. Je určen pro použití v exteriéru k vytvoření pachových ohradníků = vytvoří pachovou bariéru která odradí srnky, divočáky, zajíce od vstupu do zahrady, vinohradu, ovocných sadů, apod. Předejte tak okusu stromů nebo rosltin.  Je vhodný pro použití v lesnictví a dřevařství, vinařství, ovocnictví, zahradnictví, a to po celý rok (bez ohledu na teplotu).


Obsah balení je v plechové krabičce. Odpuzovač je skutečně velmi aromatický. Nic se nemíchá..... je již pro vás připravený k použití.


Jak jej použít?

Namočte houbičku (nebo hadřík) do přípravku (spotřeba: cca 20 ml) a upevněte ji ve výšce 50 cm až 1 metru na plotové sloupky, sloupky ve vinohradu nebo dřevěné laťky, které zapíchnete do země. K bezpečnému vymezení prostoru doporučujeme upevnit houbičky (nebo hadříky) ve vzdálenosti 3 až maximálně 6 metrů od sebe. Pachový ohradník vytvořte kolem oblasti, která má být chráněna = houbičky připevníte pouze k vnějším sloupkům ve vinohradu resp. ovoném sadu. Odpuzující účinek nastane ihned. Podle počasí odpuzující účinek přetrvá až po dobu 3 týdnů = poté naneste přípravek opět na houbičku (nebo hadřík). V závislosti na počasí opakujte aplikaci v kratším intervalu.  Balení je na 100 m délky chráněného pozemku.

Nesmí se aplikovat na živé rostliny.


Upozornění: Nikdy neaplikujte na pevné části, např. ploty. Díky silnému aroma, byste se nemuseli zápachu zbavit!  Doporučujeme používat ochranné pracovní pomůcky (rukavice, aj.= kvůli silnému aromatu)!


Biocidní přípravky. Používejte biocidní přípravky bezpečně. Před použitím si vždy přečtěte údaje na obalu a připojené informace o přípravku.

Umístění článku

další (7)

Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.