Likvidace dřevin, kopřiv, bodláků, aj.

Aktualizováno 2022-09-08 10:55:19

Často se pěstitelé dostanou do situace, kdy určité rostliny jsou jim na obtíž a potřebují se jich účinně a přitom šetrně a ekologicky zbavit. Jedná se především o nežádoucí dřeviny, pařezové výmladky, buřeň v lesích, náletové dřeviny na loukách a pastvinách nebo nežádoucí vegetaci na nepěstebních plochách (cestičky, odpočívadla, hřiště, hroby, komposty, dvory, skladovací plochy, parkoviště, pod ploty, mezi dlaždicemi, pod stromy apod.). Místo pracné a většinou i málo účinné mechanické likvidace je možné použít speciální herbicidy a arboricidy (přípravky proti nežádoucím dřevinám).


kopřiva
kopřiva
bodlák
bodlák


OchranaGarlon newPROTI plevelům a dřevinám (Garlon)

Ideálním přípravkem pro výše uvedené použití je širokospektrální systémový arboricid a herbicid Garlon New nebo PROTI plevelům a dřevinám (Garlon). Přípravky pronikají přes zelené listy nebo čerstvý řez do rostlin a jejich kořenů.

jsou účinné k likvidaci nežádoucích listnatých dřevin jako je např. bez černý, jeřáb, bříza, olše, jasan, topol, javor, akát, maliník, ostružiník aj. Vysoce účinný je však i na vytrvalé bylinné druhy, jako jsou kopřivy, bolševník velkolepý, aj.

Přípravek se aplikuje za bezvětrného počasí (nesmí dojít k zasažení sousedních citlivých kultur) a při teplotách do 20 °C.

Aplikace se provádí v období maximálního růstu a to na list, do záseků nebo na pařezy.

Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.