Zálivka balkónových rostlin a rostlin ve venkovních nádobách

Aktualizováno 2022-09-12 12:25:16

Stalo se vám někdy, že jste přijeli po dovolené domů a našli v truhlících zvadlé muškáty nebo petunie? Není to jistě příjemný pohled. Stačí dokonce jen v letních horkých dnech zapomenout na pravidelné zalévání a neštěstí je na světě.

Následná regenerace do původního stavu je velmi problematická, někdy až nemožná.

Abyste rostliny podpořili v jejich dobrém hospodaření s vodou a zajistili dostatek vláhy i v suchých obdobích, doporučujeme na jaře dodat zálivkou rostlinám do půdy přírodní bakteriální přípravek Proti Suchu (Inporo).Proti suchu (Inporo)


Co vše umí?

Přípravek obsahuje bakterie, které při svém množení (růstu) fixují dusík, který rostlina přijímá svými kořeny (přirozená podpora růstu). Při jejich činnostech produkují enzymy, které lépe zpřístupňují fosfor, draslík a mikroprvky kořenům, tím zvyšují výnos rostlin a zlepšují jejich růst, fytohormony, z nichž některé podporují zakořeňování, biopolymery, které zvyšují vodní kapacitu půdy a chrání tak rostliny před stresem ze sucha a přesazení = dojde k vytvoření "živého polštářku" u kořenů rostlin, který zásobuje rostliny vodou a živinami.

  • udržuje vodu v oblasti kořenového systému rostlin a zároveň snižuje ztráty vody odpařením nebo odplavením mimo kořenový systémProti suchu (Inporo)
  • účinek se projevuje již po 2 týdnech po aplikaci
  • možnost snížení dávek (množství) zálivkové vody
  • biologicky je zcela rozložitelný
  • díky obsahu biopolymerů rostlinného a mikrobiálního původu, podporuje růst rostlin
  • zvyšuje úrodnost půdy, tj. podporuje činnost půdní mikroflóry

Aplikujte se zálivkou 3x za vegetaci, tj. 1x po výsadbě a dále 2x po 4-6 týdnech (tj. 2x během léta).

Pokud používáte pro zalévání vodu z řádu, která obsahuje chlór, tak před nasypání bakteriálního přípravku do vody je nutné vodu nechat odstát (pro odstranění chlóru z vody). Pokud to jen jde, doporučujeme pro zálivky dešťovou vodu.

Umístění článku

další (3)

Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.