Nastartujte rajčata k dobrému výkonu

Aktualizováno 2022-09-13 08:00:23

Pokud už jste někdy trpěli stresem, tak jistě víte, jak je to nepříjemné. Tak proč mu nepředcházet nebo ho alespoň nezmírnit i u vašich rostlin? Po přesazení se totiž musí vyrovnat s novými podmínkami, což není jednoduché.




Termín:  květen - srpen


Jak podpořit růst rajčat a omezit stres na začátku růstu?Humát neutrální


Pro snadný a rychlý start rostlin na začátku sezóny (květen) je proto dobré dopřát rostlinám přírodní humáty. Humáty na sebe vážou těžké kovy, toxiny, látky organického i anorganického původu, které bez rizika vyloučí z rostliny ven. Brání také průniku škodlivin do rostliny.

Pro rajčata je dobré zvolit Humát neutrální, který se aplikuje ve formě vodního roztoku.

Humát mimo jiné pomáhá rostlině se vyrovnat se stresem zůsobeným např. po kroupách, po vymrzunutí, mechanickém poškožení nebo po ošetření chemickým pesticidem. Mají velmi silný regenerační účinek.

Navíc, přípravek využijeme také pro celou řadu jiných rostlin (mimo kyselomilné rostliny - pro ty je určený Humát kyselý).


Čím zlepšit výnos?Trumf Draselné hnojivo Vinasse


Pro extra zvýšení tvorby plodů
můžete použít ještě draselná hnojiva. Zde platí jednoduchá rovnice: draslík = zvýšení výnosu.

Můžete například použít Trumf Draselné hnojivo Vinasse - PLOD A KVĚT, které obsahuje 38% draslíku! Jde se o hnojivo vyrobené z melasových výpalků (vedlejšího produktu po výrobě cukru a etanolu) s přídavkem minerálního draselného hnojiva. Hnojivo přispívá ke zvýšení produkce květů a plodů, a podporuje také zvýšenou trvanlivost plodů po sklizni.







Umístění článku

další (3)

Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.