Ochrana aut proti kunám

Aktualizováno 2022-11-10 07:38:11

Překousané kabely, drobky od rohlíků nebo zbytky srsti od kuny najdete pod kapotou auta většinou vždy, když se vám do motoru nastěhuje kuna.


kuna
kuna
motor auta
motor auta


Jak ochránit vaše auto před kunou a vaši peněženku před nechtěnými opravami škod, které kuny napáchají?

 

Existují odpuzovače kun na přírodní bázi, které kunám nevoní a kuny se pak takto ošetřeným povrchům vyhýbají. Můžete vybírat ze dvou způsobů a to, formou rozprašovače nebo kuliček.ATAK Odpuzovač kun

Rozprašovač Odpuzovač kun (ATAK), aplikuje postřikem na kabely v motoru auta.  Lze aplikovat také i na pohyblivé části aut v motoru. Pro zachování vysoké a dlouhodobé účinnosti je nutné jej použít každé 2-3 dny (2-3x) po dobu 12 dnů. Po této době pak stačí jen udržovací aplikace 1x týdně. Odpuzovač obsahuje přírodní účinnou látku margosa-extrakt.

Jednodušší a časové nenáročné použití do aut je odpuzovač kun ve formě kuliček. Jedná se o přípravek ATAK Kuličky proti kunám pro ochranu motorového prostoru.ATAK Kuličky proti kunám

Jedná se o růžové kuličky, které obsahují přírodní účinnou látku geraniol. Ta je pro kuny nepříjemná a kuny odpuzuje. Kuličky mají průměr cca. 4 cm. Balení tvoří 2 kuličky a 1 plastový držák pro jejich uchycení do motorového prostoru. Držák s vonnou kuličkou se instaluje na studené části motorového prostoru (tj. nesmí instalovat přímo na nebo vedle horké části motorového prostoru). Jedna kulička má odpuzující účinek až 6 týdnů, tj. balení dvou kuliček tak chrání váš motor až po dobu 3 měsíců.  Kuličky účinkují ihned, po upevnění do motoru.

Pokud se ve vašem motoru kuna již vyskytla, pro úspěšné odpuzení je důležité, před aplikací rozprašovače nebo kuliček, motorový prostor co nejlépe vydesinfikovat (smytí znečištění, značkovacích pachů, které tam kuna zanechala). V opačném případě, by mohla být účinnost odpuzovačů výrazně snížená. Oba odpuzovače kun jsou vhodné pro celoroční použití (tj. účinkují jak v horku, tak v mrazu).

Biocidní přípravky. Používejte biocidní přípravky bezpečně. Před použitím si vždy přečtěte údaje na obalu a připojené informace o přípravku.

Umístění článku

další (7)

Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.