Pomocníci na zahradu

Aktualizováno 2022-09-08 06:50:58

Během podzimu nás čeká nejvíce práce s uklízením zahrady po celé sezóně a s přípravou zahrady na zimu.



K nejčastějším činnostem patří hrabání spadeného listí, stříhání okrasných a ovocných stromů či keřů. Ale také odplevení záhonů či pozemku před zimou. Po sklizni zeleniny pak likvidujeme ze záhonů suché natě či další zbytky. A právě při těchto pracech vzniká nejvíce organického materiálu, které potřebujeme přemístit na sběrné místo odpadů.Vak na zahradní odpad

Běžně jej přenášíme v různých igelitových pytlích,  v přepravkách, v bedýnkách, apod. Velkým problémem těchto pomocníků je to, že se do nich mnoho takového lehkého ale většinou objemného materiálu nevejde a tím strávíme hodně času pouhým nošením tohoto zahradního odpadu do kontejneru. Dnes již existuje velmi praktický „zlepšovák“, který na své zahradě využije každý zahrádkář. Jedná se o zahradní vaky na organický odpad.

Vaky jsou vyrobeny z čistého polypropylenu, jako například tkaná textilie, ale s vysokou gramáží 130 g/m2. Jedná se o pevný materiál a samotný vak má nosnost až 1 tunu. Podle množství zahradního odpadu si můžeme vybrat ze dvou velikostí vaků, a to menší s rozměry 70x70x70 cm nebo větší vak s rozměry 90x90x100 cm.

Oba vaky mají zelenou barvu. Jsou shora otevřené a skládají se ze 4 stěn a plochého dna.  Pro praktický a jednoduchý přenos slouží 4 velká ucha. Vaky lze přemístit přenesením nebo převezením např. na kolečkách. Tak jak u běžných pytlů či vaků v profesionálním použití se i zde nedoporučuje naplněné vaky tahat po zemi, jelikož by mohlo dojít k prodření dna.

Rukavice Palawan
K úklidových pracem na zahradě patří také ochrana rukou, tj. rukavice.
Pro svoje široké použití jsou velmi oblíbené komfortní nylonové rukavice Palawan s latexovým povrchem. Tyto rukavice se vyznačují kvalitním systémem uchopování pro snadnou manipulaci. Na jejich výrobu byly použity přírodní materiál latex, který velmi dobře a pohodlně chrání naše ruce. Jejich další předností je dokonalá citlivost v prstech, což je důležité pro odstraňování např. drobných plevelů. Rukavice Palawan se nabízí v několika velikostech a barvách a jsou určeny jak pro ženy tak i pro muže.

Nabídku všech zahradních a pracovních rukavic najdete ZDE.

Umístění článku

další (1)

Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.