Puklice a štítenky

Aktualizováno 2022-09-08 06:49:31

Jedná se o škůdce, většinou okrasných rostlin, které se velmi těžce hubí.


puklice na růžích
puklice na růžích
puklice na okrasných rostlinách
puklice na okrasných rostlinách

Puklice a štítenky patří k savému hmyzu, který je krytý speciální krunýřem, štítem. V dospělosti je krunýř pevný, naplněný vajíčky. Díky ochrannému štítu se tento hmyz velmi těžce hubí, protože účinná látka neumí přes krunýř proniknout.

Je nutné provést ošetření v době výskytu larev nebo mladých škůdců, kteří ještě nemají tak vyvinutý krunýř (štít).

Puklice a štítenky často napadají palmy nebo orchideje.


Jaký přípravek použít?Proti mšicím a sviluškám (Inporo) RTU

Pro hubení puklic, šítenek na okrasných rostlinách doporučujeme novinku roku 2020, a to přípravek INPORO PS Proti mšicím a sviluškám.  Jak je z  názvu patrné, přípavek účinkuje také proti mšicím a sviluškám. Přípravek je ve formě rozprašovače 500 ml/R nebo aerosolu 250 ml. Postřik doporučujeme provést důkladně (např. obě strany listů, stonek, apod.) a na začátku výskytu škůdců. Na rostlině vytváří lepivý povlak, který rostlinám nevadí a škůdce zahubí. INPORO PS Proti mšicím a sviluškám není klasickým chemickým insekticidem, obsahuje účinnou látku dokusát sodný a přírodní polysacharidy. Díky svému složení, jej tak můžete aplikovat přímo v bytě (není nutné rostliny vynášet, jak tomu je u klasických chemických insekticidů). Po aplikaci dojde k okamžitému hubení škůdců. V případě hubení štítenek a puklic jsou škůdci vyhubeni, schránka uhynulého škůdce však zůstává na místě (škůdce se na rostlině nepohybuje, tj. ani neškodí).

Pokud máte raději formu koncentrátu, který si v rozprašovači rozmícháte s vodou, můžete použít také i formulaci KONCENTRÁT.INPORO Proti mšicím a sviluškám

Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.