Proti suchu rostlin

Aktualizováno 2022-09-08 06:44:30

Jak vyzrát na sucho při pěstování zeleniny, okrasných dřevin nebo trávníků?

Použijte nový a zcela unikátní svými účinky, přírodní přípravek PROTI SUCHU (INPORO). Jedná se opět o další skvělý přípravek našich českých vědců!



Jak funguje?

Přípravek PROTI SUCHU (Inporo) obsahuje bakterie (Bacillus subtilis, Azotobacter sp.), řasu (Chlorella sp.), a další přírodní složky, které vytvoří kolem kořenů rostlin „živý“ polštář. Tento „živý polštář“ vytvořený v půdě kolem rostlin pak pro rostlinu udržuje vodu, zároveň vlivem činností bakterií, které produkují enzymy, phytohormony a biopolymery, dochází ke zpřístupnění živin z půdy (fosfor, draslík, mikroprvky), které si rostliny běžně z půdy samy neumí vzít.Proti suchu (Inporo)

Jak působí na rostliny a půdu?  

  • udržuje vodu v oblasti kořenového systému rostlin a zároveň snižuje ztráty vody odpařením nebo odplavením mimo kořenový systém
  • účinek se projevuje na rostlinách již po 2 týdnech po aplikaci
  • umožnuje snížení dávek zálivkové vody
  • biologicky je zcela rozložitelný
  • díky obsahu biopolymerů rostlinného a mikrobiálního původu podporuje růst rostlin
  • zvyšuje úrodnost půdy, tj. podporuje činnost půdní mikroflóry

 

Pro jaké rostliny je určen?

Pro všechny, kromě kyselomilných rostlin. Je tedy vhodný pro zeleninu, bylinky, drobné ovoce, ovocné keře a stromy, okrasné rostliny a dřeviny, balkónové, pokojové rostliny a v neposlední řadě také pro trávníky.

Přípravek se používá formou zálivky rostlin, hydroponicky nebo u trávníků formou postřiku. Aplikuje se po výsadbě rostlin, v průběhu vegetace, především před očekáváným obdobím sucha (aplikace v květnu nebo červnu) a na podzim (aplikace v polovině října).

Více informací o produktu najdete ZDE.

Umístění článku

další (61)

Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.