Letní výživa celé zahrady

Aktualizováno 2022-09-08 06:17:19

Dopřejte drobnému ovoci, okrasným dřevinám a okrasným rostlinám během července ještě poslední dávku přírodního jarně letního hnojiva.


organická hnojiva TRUMF
organická hnojiva TRUMF

Proč poslední dávku?

Organická granulovaná hnojiva TRUMF účinkuji po dobu až 3 měsíců. Proto je nyní poslední šance, jak rostliny během letní sezóny ještě podpořit.

Od konce září až poloviny října pak přijde čas na podzimní hnojiva. Přírodní (organická) hnojiva obsahují přírodní složky (melasové výpalky při zpracování cukrové řepy, kostní nebo péřové moučky, kakaové slupky, aj.). Obsahují NPK živiny z přírodních zdrojů a jsou tak bez chemie.


Podle typu rostliny nebo skupiny rostlin si můžete vybírat z mnoha druhů hnojiv TRUMF jarně letního typu.


Okrasné rostlinyTrumf Okrasné rostliny

Pro výživu růží, skalniček a dalších okrasných rostlin doporučujeme TRUMF Okrasné rostliny. Obsahuje NPK živiny (5-4-10) +3 Mg (hořčík). Hnojivo podporuje bohaté kvetení rostlin po dlouhou dobu. Pro výživu kyselomilných okrasných rostlin, jako jsou rododendrony, hortenzie, vřesy, aj. pak doporučujeme TRUMF Rododendrony a hortenzie. Hnojivo obsahuje NPK živiny (6-3-6) + 2 Mg (hořčík) + 0,45 Fe (železo) a má kyselé pH. Hnojivo podporuje růst, kvetení, celkovou kondici rostlin a také omezuje výskyt chloróz listů.


Konifery, thuje, živé plotyTrumf Konifery

Pro podporu sytě zelené barvy konifer, thují nebo živých plotů a pro dobrou vitalitu těchto okrasných dřevin doporučujeme použít TRUMF Konifery. Velmi dobrou volbou k použití tohoto hnojiva je přidání také draselného hnojiva TRUMF Draselné hnojivo Plod a květ Vinasse. Tato kombinace výrazně ovlivní vzhled, vitalitu, hospodaření s vodou a odolnost okrasných dřevin.


Zrající drobné ovoce

Utrhnout si a pochutnat na čerstvých jahodách, malinách, borůvkách nebo také hroznech vína je určitě jedinečný zážitek. A právě v létě si tyto

Trumf Jahody

 zážitky můžete dopřávat každý den, kdy vaše rostliny plodí. Podpořte je v jejich růstu a zrání. Stáleplodící jahodníky se vám odvděčí bohatou úrodou při použití přírodního hnojiva TRUMF Jahody. K malinám, ostružinám nebo kiwi lehce zapravte organické hnojivo TRUMF Drobné ovoce. K révě vinné TRUMF Réva.  Pro kyselomilné borůvky doporučujeme hnojivo TRUMF Borůvky a brusinky.  

Trumf Borůvky a brusinky

Hnojivy podpoříte kondici a zrání rostlin. Všechna hnojiva obsahují kromě optimálního poměru NPK, také i hořčík, který zvyšuje trvanlivost plodů po sklizni.








Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.