Výživa bylinek

Aktualizováno 2022-09-13 07:47:20

Při výživě bylinek je důležité mít na paměti, že bylinky jsou určeny ke konzumaci a při použití průmyslových (minerálních) hnojiv se pak mohou látky z hnojiva objevit až na našem talíři. Proto je vhodné používat pro bylinky především organická (přírodní) hnojiva.


levandule
levandule

Pravidelné hnojení je velmi důležité pro dobrou vitalitu bylinek, pro podporu jejich chuti a aroma. Výživu je dobré dodávat všem bylinkám, ať už je pěstujete na záhonech, v květináčích na terasách a balkónech, nebo po celý rok v bytě.

Ideální volbou je přírodní produkt vyrobený přímo z bylin, tj. Bylinky koncentrát nebo rozprašovač. Tento bylinný výluh je vyroben ze směsi  bylin, a to převážně z kopřivy a dubu.Bylinky koncentrát

Přípravek obsahuje malé množství živin (N, P, K, Mg, Ca) a stopových prvků (Fe, Zn, Cu, Mn), které jsou v přípravku obsaženy ve formě přijatelné pro bylinky. Díky vysokému obsahu "zelených" rostlin tak dodává bylinkám zcela přírodní chlorofyl (krev pro rostliny). Přípravek tak podporuje zelenou barvu bylinek, jejich růst a aroma.


Léčivá moc bylin pro člověka je známa již po století... proč ji tedy nedopřát také našim rostlinám?Bylinky rozprašovač

Bylinky koncentrát nebo rozprašovač navíc posilují obranyschopnost bylinek v období škůdců (převážně mšic). Přípravek je bez ochranné lhůty. Bylinky je možné konzumovat ihned po ošetření.


Jak jej použít?

  • zálivkou nebo postřikem na list (1x za 14 dní)
  • v době výskytu škůdců - pro zvýšení zdraví bylinek aplikujte postřikem 1-3x po 3 dnech
  • je vhodný také i pro ekologické pěstování

Umístění článku

další (5)

Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.