Výsadba révy vinné

Aktualizováno 2022-09-13 07:19:24

Pro výsadbu révy vinné je důležitý dobrý výběr stanoviště. Ideální je jižní nebo jihovýchodní dispozice chráněná od proudění prudkých větrů nebo silných mrazů. Klíčový je výběr také správné a vhodné odrůdy.



Termín výsadby: duben nebo říjen


Před samotnou výsadbou je nutné půdu zkypřit do hloubky 60 až 100 cm.Trumf Réva vinná

Při výsadbě je dobré použít organická hnojiva, hnůj nebo dobrý kompost. Ideálním řešením je použití hnojiva Trumf Réva nebo Trumf Drobné ovoce organické hnojivo.

Jedná se o čistě přírodní (organické) hnojivo. Zvýšený obsahu draslíku působí příznivě na tvorbu plodů, jejich dozrávání a zvýšenou trvanlivost plodů po sklizni. Obsahuje hořčík pro svěží zelenou barvu rostlin. Mimo révu vinnou jej můžete použít také pro jahody, maliny, angrešt, rybíz, ostružiny, kiwi a ostatní druhy drobného ovoce. Hnojivo působí po dobu až 3 měsíců.

Sazenice je dobré před výsadbou náležitě upravit. Zkrátit kořeny a namočit je do vody se stimulátorem zakořeňování, který podpoří dobré zakořenění rostliny.Stimulátor zakořeňování (Inporo)

Díky stimulátoru zakořeňování jsou rostliny navíc odolnější vůči okolním stresovým faktorům. Doporučujeme přípravek Stimulátor zakořeňování (INPORO). Rostliny révy se v přípravku namáčí 2-4 hodiny před výsadbou. Účinné látky v roztoku podporují tvorbu kořenů a kořenových vlásků a odolnost k nízkým teplotám.

 K vysazené rostlině přitlučeme opěrný kůl, ke kterému budeme rostlinu během vegetace vázat.

Umístění článku

další (2)

Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.