Aktualizováno 2020-12-17 09:34:16
Pro všechny pěstitele zeleniny, a to jak pro pěstitele zeleniny v truhlících nebo na záhonech na zahradě, máme dobrou zprávu!
Čeští odborníci vyvinuli novou recepturu z bakterií do půdy, která pomáhá udržet zdravý kořenový systém zeleniny a zároveň zvyšuje úrodu zeleniny.
Při pěstování zeleniny se můžete setkat s různými problémy rostlin, které pocházejí z půdy. V půdě se mohou nacházet různé patogeny (zárodky) půdních houbových chorob. Ty bohužel v substrátu nebo v půdě očima nevidíme. Pokud se pak usídlí na kořenech zeleniny, negativně pak ovlivňují růst, výnos a zdravotní stav celé rostliny. Na záchranu zeleniny pak bývá již pozdě.
Nová souprava ZDRAVÁ zelenina – odolnost zeleniny obsahuje 2 přírodní bakteriální přípravky.
Souprava je určená pro všechnu zeleninu např. listovou, kořenovou, cibulovou, plodovou nebo brukvovitou.
Bakterie se aplikují vždy zálivkou do půdy, jedná se o půdní bakterie (neaplikujte postřikem na nadzemní části rostlin = zde neúčinkují). Přípravek se smíchá s odstátou vodou (bez chlóru), nechá se 20-30 min aktivovat a následně se provede zálivka do půdy nebo substrátu. Po výsevu nebo výsadbě použijte 1.přípravek (INPORO Zdravá zelenina) a po 2-4 týdnech použijte 2.přípravek (INPORO Růst zeleniny).
Každý přípravek (sáček v soupravě) má 10 g a je na plochu 10 m2. U rostlin s delší vegetační dobou, např. rajčata, papriky, okurky, aj. je vhodné aplikovat opakovaně (střídání přípravků v soupravě) např. každých 6 týdnů až do sklizně.