Jak zvolit správnou travní směs?

Aktualizováno 2022-09-12 13:14:37

Na trhu existuje celá řada travních směsí. Nejčastěji vybíráme mezi parkovou nebo hřištní travní směsí.


trávník
trávník

Směsi parkové se vyznačují především svým reprezentativním vzhledem a jsou méně odolné na zátěž (sešlapávání, hry na trávníku, apod.). Naopak směsi hřišťové dobře odolávají vyšší zátěži. Směsi do sucha zase ideální do suché místa v zahradě.

 
Travní směs Hobby parkHobby Park (travní směs)

Parková travní směs, která je složená z kvalitních odrůd světle, středně až výrazně zelených. Je vhodná pro založení trávníku na běžných plochách a pro jejich obnovu a dosev stávajících porostů. Jsou vhodné i pro rychlé ozelenění.

Obsahuje tyto druhy a odrůdy trav: kostřava červená CARIOCA 30%, POLKA 20%, kostřava ovčí BORNITO 10%, jílek vytrvalý RITMO 35%, lipnice luční LATO 5%.


Travní směs Hobby hřiště

Hřištní travní směs, která je složená z kvalitních odrůd světle, středně až výrazně zelených. Založení trávníku na běžných plochách a pro jejich obnovu a dosev stávajících porostů. Jsou vhodné i pro rychlé ozelenění.

Obsahuje tyto druhy a odrůdy trav: jílek vytrvalý RITMO 65%, kostřava červená CARIOCA 20%, lipnice luční LATO 8%, DENIM 7%.


Travní směs SaharaSahara (travní směs)

Jedná se o zátěžovou travní směs, která je vhodná pro sušší místa. tj. v suchých lokalitách (přísušky).  Tráva má mírně širší list.

Obsahuje tyto druhy a odrůdy trav: kostřava rákosovitá 90 %, lipnice luční 10 %.

Umístění článku

Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.