Výživa okrasných kvetoucích nebo balkónových rostlin

Aktualizováno 2022-09-12 12:40:42

Na jaře je vhodné používat hnojiva s vyšším obsahem dusíku. Pro tvorbu pupenů a květů pak fosfor a draslík.

Pro jejich výživu můžete vybírat z přírodních granulovaných hnojiv, dále z krystalických hnojiv nebo hnojiv kapalných.


muškáty
muškáty
surfinie
surfinie
fialky
fialky
ibišek
ibišek
muškáty
muškáty
růže
růže

Krystalická minerální hnojivaKrystalické hnojivo Extra - Start

Na začátku sezóny je z krystalických hnojiv nejvhodnější startovací hnojivo, tj.  Krystalické hnojivo Extra Start, který obsahuje vysoký obsah dusíku. Výrazně podpoří růstu rostliny, tvorbu listů, stonků a pupenů.

Od dubna nebo května je dobré přejít na jiný typ krystalického hnojiva. Pro petúnie a surfínie se používá Krystalické hnojivo Extra Petunie a surfinie, které obsahuje snížený obsah fosforu a zvýšený obsah železa. Takto formulované hnojivo významně omezuje velmi Krystalické hnojivo Extra - Plod a květčastou chlorózu neboli žloutnutí listů.

Krystalické hnojivo Extra Muškáty a ostatní balkónové rostliny  nebo Krystalické hnojivo Extra Plod a květ podporují vysoké nasazování květů, bohaté kvetení a sytou barvu květů.

Krystalické hnojivo Extra Univerzální výživa a regenerace - vhodné hnojivo pro univerzální použití.

Tato krystalická hnojiva mají novou strukturu krystalů připomínající „nadýchané vzdušné“ krystaly. Vynikají stoprocentní rozpustností, díky čemuž je výsledný roztok zcela čirý a bez zákalu. Hnojiva jsou vhodná k zálivce, postřiku nebo hydroponii.

Krystalická hnojiva se používají obecně pro rostliny v truhlících nebo květináčích, a to zálivkou jednou týdně.


Kapalná minerální hnojiva
Fantazie UniverzálníFantazie Muškáty

Pro pravidelnou výživnou zálivku (1x týden) doporučujeme kvalitní hnojiva FANTAZIE. FANTAZIE Muškáty a jiné balkónové rostliny jsou vhodné pro pravidelnou výživu balkónových rostlin. FANTAZIE Univerzální hnojivopro pravidelnou výživu kvetoucích nebo stále-zelených rostlin (univerzální použití).  Všechny hnojiva FANTAZIE obsahují NPK živiny a navíc také i přírodní složku - huminové látky, mořské řady, které prospívají kondici rostlin. Do hnojiva byly přidány také stimulační a protistresové látky Trisol, které zvyšují tvorbu pupenů, květů a podporují kvetení po dlouhou dobu.


Granulovaná přírodní (organická) hnojiva

Pro všechny, kdo upřednostňují přírodní pěstování bez chemie, doporučujeme organická hnojiva Trumf.Trumf Draselné hnojivo VinasseTrumf Okrasné rostliny

Pro výživu všech trvalek, dvouletek nebo okrasných dřevin na okrasných záhonech je vhodné granulované hnojivo Trumf Okrasné rostliny organické hnojivo. Kromě základních NPK živin obsahuje také hořčík pro svěží zelenou barvu. Svým složením akceleruje tvorbu květů a zvyšuje jejich počet. Díky přírodním surovinám vylepšuje kvalitu zeminy, tvorbu humusu a nezasoluje půdu. Hnojivo zajišťuje pozvolný přísun živin, neboť působí na rostlinu dlouhodobě, až tři měsíce. Rostlina čerpá živiny z hnojiva již od prvního týdne po aplikaci. Pro větší podporu tvorby květů přírodní cestou, doporučujeme lehce zapravit do půdy nebo substrátu Trumf Draslené hnojivo Vinasse. Díky extrémně vysokém obsahu (38%) draslíku, velmi výrazně podporuje vysoké množství květů a dlouhé kvetení (trvanlivost květů).

Umístění článku

další (5)

Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.