Výživa pokojových rostlin

Aktualizováno 2022-09-12 10:30:34

Nabídka hnojiv pro pokojové rostliny je opravdu široká, a to od krystalických hnojiv, přes kapalná minerální hnojiva až po přírodní hnojiva z bylin.



Krystalická hnojivaKrystalické hnojivo Extra - Plod a květ

Krystalická hnojiva jsou oblíbená a často používaná. Krystalická hnojiva EXTRA, která se vyznačují novou strukturou krystalů, připomínající „nadýchané vzdušné“ krystaly. Díky tomu se extrémně rychle a beze zbytků rozpouští. Výsledný roztok je  zcela čirý a  bez zákalu.

Pro výživu kvetoucích pokojových rostlin je vhodné použít Krystalické hnojivo Extra Plod a květ, které podporuje tvorbu květů a vlastní kvetení díky tomu, že obsahuje vyšší podíl fosforu  a draslíku.

Pro rostliny ozdobné listem je vhodné pro celou dobu vegetace používat Krystalické hnojivo Extra Start. Obsahuje vysoký podíl dusíku, který podporuje růst listů. Optimální je pravidelná zálivka jednou za 7 až 10 dní.


Kapalná minerální hnojivaFantazie UniverzálníFantazie Orchideje a bromélie

Další možností jsou kapalná minerální hnojiva, a to opět jak pro kvetoucí rostliny, tak  pro rostliny okrasné listem. Nově se nabízejí minerální hnojiva, která jsou šetrnější k přírodě a k rostlinám. Tato hnojiva obsahují přírodní složky jako například huminové látky nebo mořské řasy, např. Fantazie Univerzální hnojivo, Fantazie Zelené pokojové rostliny nebo Fantazie Orchideje a bromélie. 


Přírodní produkty z bylin

Zcela novým způsobem přírodní výživy a péče o rostliny, který vychází z tradičních českých receptur, jsou přírodní přípravky vyrobené z bylin.

Přírodní přípravek Kvetoucí pokojové rostliny je bylinný výluh vyrobený převážně z bedrníku a břízy. Přípravek podporuje růst a vitalitu kvetoucích pokojových rostlin a zároveň zvyšuje jejich obranyschopnost a odolnost vůči abiotickému stresu, který je způsobený napadením škůdci, chorobami nebo prudkou změnou vnějších podmínek (větrání pokojů v zimě, apod.).

Zelené pokojové rostliny je vhodný pro rostliny okrasné listem. Opět se jedná o  bylinný výluh vyrobený převážně z kopřivy a levandule. Podporuje růst listů rostlin. Přírodní chlorofyl  z kopřivy dvoudomé, podporuje zelenou barvu listů a růst listové plochy. Zároveň zvyšuje obranyschopnost rostli v době výskytu houbových chorob.


Oba přípravky jsou ve formě rozprašovačů k okamžitému použití nebo ve formě koncentrátů.Zelené pokojové rostliny - koncentrátZelené pokojové rostliny - rozprašovač

Postřikem na listy podporujete jejich lesk a zároveň zvyšujete odolnost rostlin. Aplikace je vhodná preventivně nebo v době výskytu škůdců nebo chorob.

Pravidelnou zálivkou zlepšujete kvalitu substrátu.

Pro pravidelnou péči a podporu růstu a vitality rostlin je dobré používat tyto přípravky po celou dobu vegetace, ideálně jednou týdně.

Oba přípravky z bylin jsou zcela přírodní, proto jsou vhodné pro použít v ložnicích, dětských pokojích, v kuchyních,  apod.

Umístění článku

další (3)

Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.