Zahradní jezírka

Aktualizováno 2022-09-08 11:56:24

Nejčastějším problémem zahradních jezírek je tvorba zelených nebo vláknitých řas.


jezírko s lekníny
jezírko s lekníny
ryby v jezírku
ryby v jezírku
řasy
řasy
řasy
řasy

ZELENÉ ŘASY (zelená voda v jezírku, jednobuněčné řasy, vznášejí se volně ve vodním sloupci – neprůhlednost).Harmonie zahradního jezírka (Inbakter)

Vhodný je použít přírodní přípravek INBAKER Harmonie zahradního jezírka k biologickému odstranění zelených lokálních řas v zahradních jezírkách. Pročišťuje a rozjasňuje vodu, omezuje zelené řasy, a likviduje jedovaté látky jako jsou amoniak a nitritiy, opalovací krémy, apod. Obsahuje směs vybraných přírodních mikroorganismů. Výkonné bakterie stabilizují kyslíkový režim a živinový systém zahradního jezírka. Bakterie svojí aktivitou odčerpají většinu organických látek a tím znemožní jejich využití řasami. To postupně vede k „vyhladovění“ zelených řas a omezení jejich výskytu v jezírku. Bakterie rovněž odstraňují jedovatý amoniak a dusitany. Výsledkem je čistá voda bez organického znečištění a s omezeným výskytem zelených řas. Přípravek obsahuje pouze bakteriální kultury, nikoliv enzymy, které by poškozovaly vodní rostliny a přispívaly tak k dalšímu uvolňování organických živin. Přípravek je rovněž zcela bezpečný pro drobné vodní živočichy a ryby. Přípravek používejte tehdy, když je rovnováha samočištění vašeho zahradního jezírka narušena náhlou změnou.

Druhá množnost je pak použití našeho druhého bakteriálního přípravku, a to je EnviPond Jezírka.Jezírka (EnviPond)



VLÁKNITÉ  ŘASY
(chuchvalce zelené vláknité hmoty na pobřeží, obaluje kameny a rostliny, většinou čistý vodní sloupec).Vláknité řasy

Přípravek Vláknité řasy v jezírku zlepšuje kvalitu vody v několika minutách. Přípravek se širokým spektrem účinnosti pro zvýšení kvality vody, určený pro všechny typy zahradních jezírek. Poskytuje rychlou pomoc při likvidaci vláknitých řas a vyplavuje organické usazeniny na hladinu. Podporuje a urychluje rozklad organických nečistot. Dodává ke dnu jezírka potřebný kyslík. Při včasné aplikaci přípravku předejdete mnoha klasickým problémům v jezírku a vytvoříte ideální podmínky pro zdravé ryby, nádherné rostliny a průzračně čistou vodu.

Umístění článku

další (1)

Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.