Krystalická hnojiva

Aktualizováno 2022-09-08 11:35:48

Krystalická hnojiva patří k tradičním a velmi oblíbeným hnojivům rostlin.



Doporučujeme vám  Krystalická hnojiva Extra, která se díky péřové struktuře krystalek rychle rozpouštění ve vodě, a to beze pevných zbytků.

Výsledný hnojivý roztok je tak čirý a bez zákalu. Díky této vlastnosti jsou tato hnojiva velmi vhodná pro aplikaci zálivkou, postřikem nebo také pro hydroponii. Hnojiva obsahují vysoký obsah základních živin a šesti mikroprvků (bór, měď, železo, mangan, molybden a zinek). Všechna hnojiva obsahují  snad nejvýznamnější mikroprvek – železo - ve vylepšené formulaci DTPA.

Balení 400 g jsou určena až na 400 l zálivky.


Pro jednotlivé plodiny jsou vždy připravena tak, aby rostlinám dodali živiny v optimálním poměru:Krystalické hnojivo Extra - Jahody

 Vysoký podíl draslíku pro dobrý výnos jahodníku.

Krystalické hnojivo Extra - Muškáty

Vysoký podíl draslíku pro bohaté kvetení muškátů.

Vysoký a vyrovnaný poměr živin pro zeleninu. Zvýšený obsah mikroprvků působí příznivě proti vzniku některých poruch rostlin z nedostatku mikroprvků (srdéčkové hniloby, chlorózy, dutost a hniloby košťálů, zpomalený růst, drobnolistost, atd.).





Vysoký obsah fosforu pro nakvétání rostlin, vysoký obsah draslíku pro bohaté kvetení a tvorbu plodů.

Zvýšený obsah železa a snížený obsah fosforu působí proti chlorózám (žloutence) petunií a surfinií.

Krystalické hnojivo Extra - Univerzální

Vysoký  a vyrovnaný poměr živin. Používá se zejména pro regeneraci a další výživu trávníků, okrasných rostlin, zeleniny a ovocných dřevin a keřů.

Krystalické hnojivo pro nastartování sezóny na začátku jara nebo pro celoroční výživu okrasných rostlin ozdobných listem.Vysoký obsah dusíku pro růst a zelenou barvu listů.

Umístění článku

další (22)

Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.