Švábi

Aktualizováno 2022-09-08 10:59:17

Švábi patří mezi geograficky nejrozšířenější živočichy. Z vybraných druhů, které vyhledávají společnost člověka, je u nás nejčastější rus domácí (Blattella germanica). Žije v budovách v blízkosti potravního zdroje: v kuchyních, koupelnách, potravinářských provozech.


Šváb
Šváb

Většina zástupců tohoto řádu jsou všežravci, kteří mají velký význam při rozkladu organické hmoty a jsou důležitou součástí potravního řetězce. Příslušníci tohoto řádu jsou rychlí a dobří běžci, nepatří mezi dobré letce a létání využívají jen na krátké vzdálenosti. Švábi patří mezi nejodolnější a nejpřizpůsobivější hmyz.

ATAK MikroCif rozprašovač


Chemická ochrana

Přípravek ATAK DeltaCaps , ATAK MicroCif   jsou biocidy, které velmi účinně hubí škodlivý nebo obtížný hmyz v interirérech, nař. v bytech, obchodech, zdravotnických zařízeních, potravinářských provozovnách a výrobnách, jakož i v objektech živočišné výroby apod. Hubí dospělce a další pohyblivá stadia hmyzu. Používá se k hubení rusů domácích, švábů obecných, cvrčků domácích, pisivek, štěnic domácích, vos, much, mravenců, různých škodlivých brouků, molů, zavíječů, komárů, blech i rybenek.


Přírodní ochrana

ATAK Aerosol proti štěnicím Geraniol

Pokud máte raději přírodní produkty, můžete použít - ATAK Aerosol proti štěnicím Gerniol. Přípravek hubní další lezoucí a létající hmyz, např. šváby, mravence, blechy, potravinové moly, šatní moly (dospělci, nymfy), octomilky, mouchy, ruměnice pospolné, rybenky domácí, stínky obecné, komáry (i komáry Aedes aegypti = tropický druh komára, který je hlavní přenašeč virů žluté zimnice, chikungunya, dengue anebo Zika). Aplikuje se postřikem na plochy výskytu škůdců. Tento přípavek můžete aplikovat na pevné i textilní místa v bytě. Navíc funguje bez omezení teplot, tj. funguje i v teplu přes léto. Účinkuje až 3 týdny.

Biocidní přípravky. Používejte biocidní přípravky bezpečně. Před použitím si vždy přečtěte údaje na obalu a připojené informace o přípravku.

Umístění článku

Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.