Výživa jahod a drobného ovoce

Aktualizováno 2022-09-13 07:28:18

Abyste se mohli těšit z bohaté a chutné úrody ovoce, je důležité již na jaře dodat rostlinám správnou výživu.



Pro výživu drobného ovoce můžete vybírat mezi přírodními (organickými) granulovanými hnojivy nebo případně mezi krystalickými hnojivy.


Krystalická hnojivaKrystalické hnojivo Extra - Jahody

Krystalická hnojiva patří k tradičním formám výživy drobného ovoce. V současné době jsou k dispozici Krystalická hnojiva Extra s vylepšenou strukturou hnojiva. Hnojiva se vyznačují novou strukturou krystalů připomínající nadýchané vzdušné krystaly a složením živin odpovídajícím daným rostlinám. Jde o Krystalické hnojivo Extra Jahody a jiné drobné ovoce, u kterého je obsah základních živin a mikroprvků přesně šitý na míru těmto plodinám. Díky nové struktuře krystalů vyniká extrémně dobrou a rychlou rozpustností. Při rozpuštění zůstává výsledný roztok zcela čirý, bez zákalu. Hnojivo se aplikuje zálivkou, postřikem na list nebo formou hydroponie. Toto hnojivo použijte pro drobné ovoce, kromě kyselomilných rostlin.

Pro dobrý pěstební výsledek je vhodné je používat pravidelně, a to zhruba jednou týdně po celou dobu vegetace.

 
Organická (přírodní) hnojivaTrumf Droné ovoce

Pokud upřednostňujete na zahradě používání přírodních postupů, zvolte přírodní (organické) hnojivo.

Organická hnojiva jsou vyrobena z přírodních surovin, jako jsou například ověřené kostní moučky, rohové moučky, kakaové slupky, vinasse (zbytky při zpracování cukrové řepy). Hnojiva zkvalitňují půdu, podporují tvorbu humusu a nemusíte se obávat předávkování nebo popálení rostlin.

Velkou výhodou organických hnojiv je také dlouhá doba jejich působení.  Pro plnohodnotnou výživu stačí jen dvě aplikace za rok. První na jaře (březen, duben) a druhá v létě (červen, červenec). Hnojiva uvolňují živiny již od prvního týdne po použití a působí až tři měsíce. Při výsadbě drobného ovoce můžete organická hnojiva přidat do jámy, přímo ke kořenům rostlin.

Mezi doporučená  přírodní hnojiva patří například Trumf Drobné ovoce organické hnojivo nebo Trumf Jahody.

Umístění článku

další (6)

Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.