Plevele v zelenině

Aktualizováno 2022-09-13 06:17:21

Plevele, jako jsou ježatka, lipnice psárka nebo svízele, heřmánky, ptačinec žabinec a další potrápí v záhonech zeleniny nejednoho zahrádkáře.


mrkev
mrkev
lipnice roční
lipnice roční

Dvouděložné plevele

Pro hubení všech dvouděložných plevelů v zelenině nyní neexistuje žádný selektivní heribcid.


Jednoděložné plevele, vč. pýru plazivéhoPROTI pýru a ježatce (Agil)

K hubení jednoděložných (trávovitých) plevelů ve výsadbách zeleniny a jiných rostlin je vhodný přípravek Agil 100 EC. nebo menší balení Proti pýru a ježatce (Agil). Je určen např. k použití do kultur brambor, hrachu, rajčat, cibule, zelí, papriky, mrkve, bobu, atd.

Přípravek se aplikuje až na vzešlé plevele po jejich vzejití takže je možné ošetřovat výběrově ohniska zaplevelených částí pozemků. Účinek je pozorovatelný po deseti dnech po aplikaci. Velmi dobrých výsledků dosáhnete  pokud se potřebujete zbavit pýru plazivého. Pýr plazivý, čirok halepský a ostatní víceleté lipnicovité plevele jsou nejcitlivější od fáze 3. listu do konce odnožování, tj. pýr plazivý při výšce cca 15-25 cm nebo čirok halepský cca 30-40 cm.


Dvouděložné pleveleProti plevelům v bramorách (Mistral)

Pro hubení dvouděložných plevelů v bramborách je určený půdní a listový herbicid PROTI plevelům v bramborách (Mistral) nebo Arcade (hubí i ježatku).Arcade

Umístění článku

další (13)

Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.