Hubení much a komárů

Aktualizováno 2022-09-12 10:04:33

Mouchy a komáři patří k nejčastějšímu hmyzu, který se vyskytuje v našich domovech prakticky celý rok. Mouchy sedají na jídlo a svými výkaly přenášejí nemoci, býložravé mouchy v lodyhách či kořenech rostlin vyžírají chodby v listech. Komáři jsou nebezpeční tím, že přenášejí závažná onemocnění.


Moucha
Moucha
Komár
Komár

Samičky komárů sají krev teplokrevným zvířatům a lidem a přitom mohou přenášet na slinách velmi nebezpečné nemoci, např. lymskou boreliózu. V našich krajích existuje zhruba 40-50 druhů komárů, k nejznámějším patří komár pisklavý, komár obtížný nebo komár záplavový. Komáři jsou aktivní hlavně večer, v noci nebo ráno, kdy shánějí potravu. Přes den se většina komárů schovává na chladných místech.

Jak se proti komárům a mouchám chránit? ATAK Sada proti klíšťatům a komárům

Pokud chcete omezit výskyt komárů v zahradě či domu, měli byste dbát na to, abyste  sami nevytvářeli podmínky vhodné pro jejich množení (např. stojatá voda v nádobách). Abyste zabránili vletu hmyzu do bytu či domu, je vhodné používat do oken okenní síťky. Potraviny je dobré přikrývat síťkami na potraviny.


Pro hubení komárů na zahradě,
je možné použít postřik - ATAK Sada proti klíšťatům a komárům.  Aplikaci provádějte v době, kdy je největší líhnutí komárů - účinkuje na všechna pochyblivá stádia komárů.


Pro hubení létajícího hmyzu v bytě  můžete použít přípravky chemické: ve formě aerosolů, např.  ATAK extra - Aerosol proti létajícímu a lezoucímu hmyzunebo přírodní přípravky, např.  ATAK Hubení hmyzu ve formě rozprašovače nebo koncentrátu.

Přírodní biocidy se rychleji odbourávají z životního prostředí a účinkují i při vyšších teplotách (kolem 30 St.C). ATAK Hubení hmyzu Chrysanthemum - rozprašovač

Pozor! S přírodními biocidy zacházejte stejně bezpečně jako s chemickými!


Pokud se chcete vyhnout "stříkacím" přípravkům, pak vám na mouchy určitě pomohou "staré dobré" mucholapky a jiné lepové desky.  Např. Mucholapka Ecostripe, Okenní mucholapka Vetroband, nebo Lapač mušek (octomilky, mouchy, aj.)PM Mucholapka Ecostripe


Používejte biocidní přípravky bezpečně! Před použitím si vždy přečtěte údaje na obalu a připojené informace o přípravku.

Umístění článku

další (1)

Pomohl Vám tento článek?

Ohodnoťte prosím tento článek. Dáte nám tím cennou zpětnou vazbu pro zlepšení obsahu této stránky.

Děkujeme za zanechání zpětné vazby.